top of page

Kréta 2015 - První jarní pokušení

Nabídka levných letů z Wroclavi na Krétu přišla vhod právě v dobu, kdy se nám to nejvíce hodilo - v dubnu. A tak jsme neváhali ani chvilku, dali dokupy dobrou bandu a vyrazilo se za teplem.

Krétu je nejlepší projet autem, protože západní část je úplně jiná, než ta východní. Na západě čekejte spíše pláže, květiny, na východě spíše historii a vyprahlé svahy kopců.

Je tu také známá procházka kaňonem až k moři, podobně jako na Tenerife.

Pláže v dubnu? To je něco pro mě - bez lidí!

A stačí vyjet 20 minut na nějaký vyšší okolní kopec, můžete se jako my brodit sněhem! Taky velká paráda!

Může se lehce stát, že zabloudíte na Bali...tedy do vesničky, která nutí některé Evropany podvádět ohledně destinace na dovolenou.

Krásné zasněžené vrcholy. Když jsem toto někomu ukazoval, nevěřil, že jsme byli na Krétě!

Nicméně po tomto snímku už zase věřil. Dokonce díky velikonocům jsme dostali pěknou pomlázku od našeho pana domácího, od kterého jsme si za cenu hotelového pokoje pronajali celý dům.

Zase zpět dole u moře, koupat se tu moc nedalo, ale to mi ani moc nechybělo. Teploty na procházky byly více, než příjemné, jen občas trošku foukalo.

Obecně můžu říct, že na tato podobná místa jezdím nejraději právě mimo sezonu, kdy tu není tak rušno a chladnější počasí mi rozhodně vyhovuje více, než třicetistupňové pařáky, při kterých se člověk nikam od moře ani nehne.

Celkové hodnocení: 7 z 10

Úroveň angličtiny: 5 z 10

bottom of page