top of page

First Class Qatar Airlines 2016 - Na den velkým kápem, aneb jaké to je mít letenku za 240 tisíc

Tak jak začít? Do Thajska se mi nejdříve fakt nechtělo. Ale když si seženete letenky za 6 tisíc v první třídě u 5* aerolinky Qatar Airlines, navíc v největším dopravním (dvoupatrovém) letadle na světě Airbus A380, dá se přežít všechno.


Jídlo se tu fakt dá přežít. Několikachodové menu připraveno vlastním kuchařem na přání. Několik možností na výběr, na začátku dostanete jídelníček, zaškrtnete si, co chcete jíst a kdy a dál se o nic nestaráte. Takhle jsem se asi v životě nepřejedl




Pro první třídu je vyhrazeno jen 8 sedadel, respektive spíše postelí, protože kolem sebe máte místa neskutečně. Dokonce tolik, že když cestujete ve dvou, na večeři upraví sedačku tak, abyste seděli naproti sobě jako u normálního stolu.





Pro první třídu je určena vlastní stewardka a 2 záchody tohoto stylu. My jsme byli v 1.třídě sami. Akorát na bar jsme museli jít dozadu přes business class, kde je asi 60 cestujících. Asi si dokážete představit ty jejich závistivé pohledy, když jste procházeli z přední části letadla. Při třetím kole míchaného drinku už jsme začali raději posílat stewardku. Stejně se jinak děsně nudila.






Salonek v Doha má přes 1000 m2 jen pro cestujících první třídy, je tam vlastní 5* restaurace, kde vám zdarma připraví např. večeři z nejlepších mořských plodů o několika chodech. Samozřejmostí jsou relaxační zóny, sprchy, spací kabinky a nebo dokonce vlastní duty free.



No co říct závěrem? Je to luxus, který nezažijete mnohdy ani v nejlepších hotelech na světě. Je to něco tak netradičního, že si to užije opravdu jen pár vyvolených. Nicméně stojí to za ty peníze? Když už, nestačí business class? Za mě ano. Pokud je upgrade nebo celá letenka za míle, proč ne, ale v tom jsem zase za jedno s ekology, kteří tolik místa zbytečně pro tak málo lidí považují za plýtvání...


bottom of page